Wednesday, June 29, 2005

Vädret i Sverige måste vara ett av de ständigt hetaste samtalsämnena. Särskilt i semestertider. I söndags älskade jag Sverige. När vi var ute och åkte mc, käkade glass, njöt av allt grönt och soligt och man kände sig som hämtad ur en Astrid Lindgrenbok bara för man kände livet i sig. Såvitt jag vet är det väl inte många gorexställ och högljudda motorcyklar i hennes böcker, men med lite fantasi. Jag kände livet i mig. Jag mådde prima och tänkte vilket underbart land Sverige ändå är på sommaren.

Vintrarna hatar jag. Starkt ord, men ack så sant. Egentligen tycker jag inte om hösten eller våren heller, men vintrarna är bara avsky. Jag tycker inte om slask, men ärligt talat tycker jag inte om när det är 15 minus och solen gnistrar på de vita höga snödrivorna. Det är ju KALLT! Kyla är vedervärdigt. Övrigt tänker jag vinter som kalla grusträningar då lungorna fryser, man får dricka varm saft fast man vill ha kallt vatten, och som målvakt antingen bli ett levande lermoster, eller blåslagen av den asfaltsliknande grusplanen beroende på kvällens temperatur.

Nåväl. För att komma till min poäng är jag inte särskilt förtjust i sommaren som den är idag med, och som tyvärr inse fakta, sett ut mestadels såhär i år. Det är kallt, blåsigt och en gådaskig himmel som bara väntar på att man ska sticka näsan utanför dörren så det kan börja regna på en. Hela vägen hem från träningen svor jag korta, men effektiva ramsor om regn som inte hade vett att falla nattetid. Fast, å andra sidan: Regn på natten innebär att min galna granne släpper in en massa fjortisbrudar i trappen för de är för coola att gå hem och för unga att komma in nånstans. Och de är inte tystlåtna vill jag lova. Jag tar hellre rymningbenägna kanariefåglar och ylande hundar, men inte fjortisbrudar, snälla.

Vi skulle grilla idag, men nehej, bara att ställa in. Visserligen regnar det inte ännu, men plastgafflar som flyger runt i vinden kan lätt spetsa någon i ögat, och det vore ju tråkigt. Vi får helt enkelt laga nåt vanligt, sitta inne och sura samt se på top model. Äh, det är ju så kvällen ska se ut när man är ledig. Brännan från Egypten bleknar och snart börjar man jobba. Vad är väl en sommar? Mest prestationsångest och hög skilsmässostatistik.

För övrigt: The Terminal är inte årets bästa film, och på tok för lång.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home