Monday, September 10, 2007

Dags att tugga gräs

Alla som väntade sig att det nu skulle bli annat än fotboll i bloggen får vänta lite till. Idag går nämligen startskottet. Jag kan dock garantera att O'learys inte är fullbokat imån som det var i lördags. Imorgon har Sverige sin inledningsmatch i VM. Helt underbart.

Just nu spelas VMs premiärmatch. Argentina möter Tyskland. Det känns lite konstigt tycker jag. Brukar inte värdnationen inleda spelet? Nåväl, det kanske bara är jag som hittar på. Efter 13 minuter leder nu Tyskland. Inte så konstigt. Köttigare lag än tyskarna får man leta efter. Och, jo, spelmässigt är de ju bättre hittills också.

Men nu ska vi då se till det svenska laget för att fundera ut om det kan leda någonvart. Exempelvis till en medalj. Som formen vart på senaste tiden tror jag det. Vi har ett gäng bra målisar, även om jag själv sörjer att Caroline Jönsson fick kasta in handskarna eftersom hon nödvändigtvis skulle gå och bli skadad just inför något så banalt som VM. Stackare med andra ord. Dock finns Sofia Lundgren med, och det gör mig lugn. Hon är också väldigt stabil och duktig.

Sedan finns de vanliga Frida Östlund, Hanna Ljungberg, Sara Larsson, Viktoria Svensson och Karolina Westberg. Fröken Fischer är också med. Jag minns en inomhusturnering då denna unerbara människa krutade mot mig och mål, men träffade mig rakt i fejan. Näsan sa knak och en buckla framträdde. Hennes skottstyrka passar alldeles utmärkt i VM vill jag lova.

På tv gör nu Tyskland 2-0 på frispark och kommentatorerna börjar gasta om att nu får det vara slut på svensk division II-fotboll. Vad exakt menar de med det? De tabbar den argentinska målisen gjort hittills inträffar inte i division II. Kanske på herrsidan i och för sig.

Som vanligt har Sverige hamnat i dödens grupp. Jag förstår inte detta. Hur kan vi alltid hamna där, och är inte alla grupper av dödskänsla? Vi har med andra ord Nigeria, USA och Nordkorea. Fjantigt. Hade vi haft Brasilien och Tyskland också hade vi kunnat börja snacka. Dock ska det bli spännande att se Australien och Nya Zeeland.

Nu gjorde Tyskland 3-0 och ja, det är väl inte mycket att säga. Snyggt av tyskorna och kasst täckt av målis och försvar. Mitt främsta tips till Argentina är att sätta upp håret. Man ser ju ingen annars, och dessutom ser det otroligt oproffsigt ut med ett svall flygande åt alla håll.

Känner man att jag är ute och cyklar i min blogg kan man alltid ta del av den som är mycket mer insatt och allvarlig, nämligen Vickans blogg. Henne har jag spelat innebandy mot. Det var också en upplevelse när jag gick från planen med ett fint rött avtryck av en innebandyboll på låret underskiven av just Vickan. Hrmf. Jag ska ge igen någon dag.

4-0

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Väldigt mycke fotboll i dag....*fundersam*.
Jag är mer inne på Hockey, fast då kanske det kostar två backar öl...
Lille Christer

6:03 PM  
Blogger Ica said...

Nej, inte hockey. Kallt ju. Men med öl är alltid välkommet.

9:05 PM  
Anonymous Anonymous said...

Fast öl e la goast kall, eller....???

6:07 PM  

Post a Comment

<< Home