Wednesday, March 30, 2011

Den som inte tar bort luddet ska dö!

Varför har folk så svårt att ta bort luddet i torktumlaren? Eftersom att jag först bott på ställen utan tumlare, och sedan flyttade med mormors gamla tvättmaskin till förra stället så har jag inte fått erfara detta luddfenomen förrän jag nu dök upp i Göteborg.

Jag har lite svårt att förstå det faktiskt. Personligen tycker jag att det liksom är det roligaste med hela tvättningen. För där ser man ju onekligen ett tydligt resultat på att man faktiskt har städat. Det är ungefär som att dammsuga upp efter en barrande gran: Resultatet går inte att missa. Eller som en trevlig herre som jag hade boende väldigt nära under ett halvår sa: "Det är ingen mening med att dammsuga om det inte rasslar i rören." Han hade förvisso en poäng, men jag vet inte om hans fru höll med honom.

Dock kan jag förstå David Batras bok: "Den som inte tar bort luddet ska dö!", för visst tycker jag det är skoj att plocka bort mitt eget ludd, men jag vill banne mig inte ta bort någon annans. Det är ju som att pilla navelludd från nån annan. Vem vet vad det egentligen består av? Och var har det varit? Och vem vet, personen som är upphovet till luddet kanske har hela händerna fulla med vårtor, eller har kokainrester i byxfickorna. Kanske lite långsökt, men ändock fullständigt realistiskt.

Idag var jag dock först ner i tvättstugan och därmed var den ren och fin när jag kom dit. Så klockan 10 var dagens tvätt redan klar. Fast fan, kom jag ihåg att plocka bort luddet?

2 Comments:

Anonymous Diana said...

Önska dig en luddfri tvättmaskin;) ps, ludd består av damm:)

8:56 PM  
Blogger Ica said...

Det skulle aldrig få plats nåt sånt i min lägenhet. Usch, att ludd består av damm är ju ännu värre :P

1:17 PM  

Post a Comment

<< Home