Wednesday, July 10, 2013

Nybakad kaka alternativ tillfällig sinnesförvirring

Jag får ofta sådana där ryck att "nu måste jag skriva!". Då samlas allt i mitt huvud och bara snurrar runt runt och vill ut, helst redan innan jag tänkt klart tanken. På senaste tiden har dock mina skriftliga alster inte lämpat sig för blogg och allmänhetens ögon, och därmed hamnat på andra stället, oftast ett worddokument i min egen dator där det helt enkelt får ligga utan några läsande ögon alls. Skrivandet handlar inte om läsandet, utan om att andas. Jag måste andas ut alla ord som sitter i vägen. Resultatet brukar då bli ett virrvar av krångliga, konstiga och osammanhängande ord, vilket antagligen få människor skulle uppskatta att läsa ändå.

På senaste tiden har jag börjat lyssna på sommarpratarna på P1. Det är ett helt nytt koncept för mig då jag egentligen inte är något vidare fan av radio då det pratas för mycket och spelas för suspekt musik som jag inte gillar, men då jag insåg att jag var trött på samtliga av mina egna spotifylistor och jag inte alltid kunde ringa nån stackars kompis under min promenad eftersom de till slut skulle bli trötta i öronen började jag helt enkelt sällskapa med sommarpratarna. Det har blivit Sarah Dawn Finer, Jonas Gardell, Helen Af Sandberg, Filip Hammar, Maja Ivarsson, Liv Strömqvist, Leo Razzak och säkert några till som jag glömt bort. Utan att låta för dramatisk kan jag säga att de lyft min sommar så otroligt mycket. När marken gungar aningens under fossingarna som den faktiskt gör i nuläget hos undertecknad har det varit helt underbart att lyssna till dessa till synes hellyckade människor och bli varse att världen snurrat lite väl fort även för dem ibland. Sarah var en riktigt bra pratare med en låt som gick rakt in i hjärtat. Helens ord stämde så mycket in på mig att jag blev lite mörkrädd och Leos prat fick mig nästan lite kär i honom trots att han är lammkött född -87.

Musiken som spelats har inte heller varit fy skam även om det varit låtar som pop-i-topp och franska burleska sånger från svunna tider som man fått låta öronen stå ut med, vilket inte varit så hemskt när de kombinerats med Michael Jackson och Tracey Chapman bara som exempel. Och jag förstår numera vad Lotten tjatar om varje år när hon om och om igen uttrycker sin högsta önskan att bli sommarpratare. Jag vill också bli sommarpratare! Kanske måste jag uträtta något stordåd först och bli känd. Något som är större än att engagera sig i rumänska gatuhundar och skicka bokmanus till förlag som returnerar det med orden att manuset är riktigt bra och välskrivet, men tyvärr inte vad de söker just nu. Kanske jag kan bli världsrekordhållare i antal yrken jag haft? De har ju blivit några stycken. Eller kanske jag ska bli en you tube-succé genom att idag se till att hamna på storbildsskärmen i pausen under EM-premiären mellan Sverige och Danmark och där utföra en avancerad och rolig dans som genast klickas på av 3 miljoner människor och sprids som en löpeld via facebook och twitter med hashtaggen Ica4president.

Därmed fick jag med i inlägget att jag trots min fascination över sommarpratarna självklart inte missat att det är EM-premiär idag och självklart kommer befinna mig på läktaren iförd Sverigetröja och skrika mig hes. I min dröm inatt vinner vi med 2-1, men då spelade vi å andra sidan inte premiären utan det gjorde USA mot Island, och då USA spelar matcher i EM känns allt plötsligt lite osannolikt. Med andra ord ska jag kanske inte hysa alltför stor tillit till mina wannabe-sanndrömmar, och det är nog lika bra då detta nog var enda natten jag skulle kunna tolerera att drömmen blev just sann. Skulle övriga av mina drömmar möta samma öde skulle världen bli väldigt väldigt olik nu, och jag skulle antagligen vara en zombie då jag ju mördats x antal gånger, och det vill jag inte, för zombies får inte vara ute i solen. Jag gillar solen.

Med andra ord: lyssna på sommarpratarna i P1, glöm inte att titta på alla EM-matcher och tänk på att drömmar kanske för det mesta gör sig bäst i att förbli just drömmar. Dagens moralkaka serverad och klar.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home