Monday, August 20, 2012

Någon som funderar på att skaffa hund?


Jag har fått veta att många av er har följt min tid i Rumänien, som har varit helt underbar, och nu tänkte jag att det kanske är någon i min bekantskapskrets som är inne på att skaffa hund. Här har vi då ett helt gäng små vovvar som alla behöver ett hem. De är helt fantastiska djur, och underbara mot människor trots all skit vi utsatt dem för. 

Lacey
Vikt: 16,5 kg
Manke: 63
Omkrets: 58
Världens bästa danspartner. Ibland kan man undra om Lacey är medveten om att hon har fyra ben och inte två då hon direkt när man kommer och hälsar på vill upp och pussas. Väldigt glad och sprallig hund som fortfarande har en hel del valp i sig. Tror att hon skulle funka otroligt bra ihop med en aktiv familj som gillar att hitta på saker, men även här då inte med för små barn då Lacey inte riktigt förstått hur stor hon är och lätt då kan slå omkull ett barn i ren glädje. Hon kan ibland vara lite retsam med sina sambos om de håller på och busar utan henne. Då ger hon sig gärna in och ger ett litet oskyldigt tjuvnyp, men har aldrig visat någon tendens till att bjuda någon människa på liknande.

Smiley
Vikt: 18 kg
Manke: 56
Omkrets: 63
Världens mest underbara hund. Lyfter på överläppen när han är glad och ”ler” vilket gör att man först tror han är arg och visar tänderna, men sen när man ser resten av kroppsspråket inser man att så inte är fallet. Otroligt kelig och närhetstörstande och en stor önskan att vara till lags. Är dock inte helt tillfreds med att gå i koppel utan tycks uppleva det ganska obehagligt och lägger sig då helt sonika ner och visar magen och föredrar att man stannar och kelar med honom istället. Dock går promenaderna bättre ju mer förtroende han bygger upp för en.Smulan
Vikt: 16 kg
Manke: 54
Omkrets: 62
Keligast av de keligaste. Precis som Cara har hon väldigt mycket energi och samtidigt en stor önskan efter närhet. Hon lägger sig gärna tätt intill och buffar in huvudet så långt hon kan som om hon helst skulle vilja krypa in under skinnet på henne. Sedan tar energin över och hon far runt en sväng innan hon snabbt kommer och trycker sig intill igen. Behöver precis som Cara en familj som kan erbjuda mycket aktiviteter, men samtidigt möjligheter till lugn och ro så hon inte stressar upp sig för mycket. 
 Julius
Vikt: 10 kg
Manke: 50
Omkrets: 50
Liten kaxig grabb som har mycket röstresurser. Väljer ut en hund i sin inhägnad som han förföljer och skäller på. Kommer man dock fram och klappar honom tystnar han omedelbart och är otroligt trevlig. Frågan är om han vill ha hundkompisar över huvud taget. Tror han helst vill vara ensamhund hos någon människa som har tid att ge honom.
Pärlan (Pearl)
Vikt: 14,5 kg
Manke: 60
Omkrets: 59
En lugn och vacker dam. Är lätt att promenera med och att ha att göra med i största allmänhet. Kan som de flesta andra vara lite blyg i början, men det går över fort. Hon har relativt lätt för att varva ner och bara sitta lugnt och fint vid ens sida, nöjd med att få vara med. Går bra i koppel och känns trygg ute på promenader. Fungerar bra ihop med andra hundar, och jag skulle tro att hon inte heller har några problem med barn. 


Lia
Vikt: 22 kg
Manke: 62
Omkrets: 74
Otroligt snäll dam som ser efter sina kompisar. Tröstar den som behöver och säger ifrån om hon tycker att någon behandlas illa. Dock säger hon sällan ifrån å sina egna vägnar. En hund som gärna myser och kelar, men inte trängs med alla andra för att nå fram utan håller sig i bakgrunden. Tycker otroligt mycket om att få komma ut på promenader och bara få lukta på allt. Snäll och glad i alla lägen  Silvana
Vikt: 6 kg
Manke: 39
Omkrets: 47
Bestämd och snäll dam som besitter en hel del stolthet. Hon fjäskar inte för någon utan kommer fram om hon känner behov av att gosa, annars får det vara. Då finns det annat som kan vara mer intressant. Hon gillar att busa och är glad och mysig. 
Alma
Vikt: 6 kg
Manke: 46
Omkrets: 34
Liten glad och skygg tjej som så gärna vill komma fram och bli klappad, men inte riktigt kan samla mod till det. Oftast springer hon runt en och viftar på hela kroppen av glädje. Sitter man på huk och med ryggen emot henne vågar hon ställa sig på bakbenen med framtassarna på ens rygg. Får man dock förtroende nog att plocka upp henne är hon väldigt kelig och lugn. Skulle nog lätt bli stressad av att bo ihop med barn. 


Skinny
Vikt: ca 7 kg
Manke: ca 45
Omkrets: ca 50
En personlighet utan dess like med mycket integritet. Hon springer lös utanför hägnet och enligt henne ligger hela stället på hennes ansvar: hon uppfostrar valparna, vaktar alla intensivt, hjälper volontärerna att äta upp sin mat och berättar högt och ljudligt om det kommer en besökare. Även detta är en bestämd dam som man inte sätter sig på utan närhet ska ske på hennes villkor. Skinny behöver ett hem med en tomt där hon kan få springa ute och vara lös. Tror även att hon kan vara en smula reserverad mot barn. 


Presley
Vikt: 12,6 kg
Manke: 61
Omkrets: 59
Otroligt blyg men kärleksfull liten kille. Behöver tid och massa omtanke och närhet. Han blir dock modigare och modigare för varje dag när det kommer till att ta plats. Kan visa sig lite tuff mot de andra hundarna, men är helt annorlunda mot människor där det helt klart är viktigt att han får närma sig i sitt tempo. Tycker mycket om att gå ut och gå promenader men kan behöva lite mer träning då han inte riktigt förstått ännu att kopplet faktiskt tar slut och begränsar honom lite. Presley är en kille som behöver en lugn och trygg miljö där han kan få växa in i livet igen. En riktig myskille som älskar att få bara njuta av klappar i lugn och ro. 

 America
Vikt: 16 kg
Manke: 54
Omkrets: 59
Ler på samma sätt som Smiley vilket ger hennes utseende en rolig karaktär. Hon är otroligt vänlig och kelsjuk och ligger gärna i knät med magen i vädret och njuter med ögonen stängda. Känns stabil och lugn och har inte svårt att varva ner och bara ta det lugnt, även om hon varit igång och busat sekunden innan. En otroligt snäll dam som fungerar bra med de andra hundarna och välkomnar alla människor.
Garbo
Vikt: 12,7 kg
Manke: 50
Omkrets: 58
Mycket energi och fart även i denna hund, men är även en smula försiktig mot nykomlingar, men likt de flesta andra hundarna behöver hon inte lång tid på sig att tina upp. Är dock inte lika påstridig som de andra när det gäller uppmärksamheten och man kan upptäcka när man står och gosar med dem i samma bur som henne att hon sitter bredvid och snällt väntar på sin tur. Kan se henne som en utmärkt familjehund, men helst med lite äldre barn som inte jagar efter henne och ger möjlighet till att hon blir stressad. 

Kika
Vikt: 12 kg
Manke: 44
Omkrets: 54
Ställets lilla surikat, ett djur hon verkligen är lik när hon står på bakbenen och spanar eller tigger pussar. Hon är en riktig liten cirkushund då hon kan ställa sig och balansera på alla fyra uppe på ens rygg när man böjer sig ner. Närhet är en klart hög prioritering för denna lilla högenergihund, och hon klättrar gärna lite extra för att få utdela alla pussar hon har i lager. Passa någon med en aktiv fritid och som gillar fart och fläkt.
Lilleman
Vikt: 6,5 kg
Manke: 40
Omkrets: 50 Cara
Vikt: 13 kg
Manke: 50
Omkrets: 51
Energiknippe nummer ett som hela tiden vill vara i farten, samtidigt som hon har ett otroligt behov av att visa sin uppskattning för din existens via pussar. Hon är alltid glad och behöver en familj som både kan se till att hennes energi får utlopp genom mycket olika aktiviteter, men samtidigt kan erbjuda en lugn och stabil plats där hon kan få tid att varva ner. Med henne som sällskap får man aldrig tråkigt och kommer aldrig känns brist på kärlek. 
Ella
Vikt: 13,5 kg
Manke: 45
Omkrets: 53
Liten blyg och väldigt mysig tjej. Är väldigt försiktig till en början, men sätter man sig bara ner och är lugn och låter henne komma till sig tar det inte mer än en minut för henne att hitta sitt mod, gå ut och hälsa och sen är hon hur kelig som helst. En hund som behöver mycket trygghet och närhet och om hon får det kommer hon bli en utmärkt sällskapshund. Tycker om promenader, men sitter även gärna nära och bara myser. 

Alladin
Vikt: 19 kg
Manke: 63
Omkrets: 62
Alladin är en riktig goding. Stor och glad och vill gärna ha koll på allt. I hägnet står han ofta på taket till hans koja med framtassarna på stängslet och spanar. Enligt mig är han sällan arg på de andra hundarna, inte ens i mattider, och mänskligt möte välkomnar han alltid. Eftersom att han är ganska stor och inte riktigt inser sin storlek kanske han inte passar i ett hem med alltför små barn, eftersom han nog lätt kan svepa omkull dem i ett glädjerus, men annars är han troligen en fin familjehund. Han går fint i koppel. Promenader i allt för höga hastigheter är inte riktigt hans grej (ännu) då det finns för mycket gott att lukta på längs vägen.

Lady
Vikt: 15 kg
Manke: 50
Omkrets: 60
Lady bor för tillfället ihop med Alladin och är ganska lik honom till personligheten. Pigg och glad och alert i princip hela tiden. Kanske lite mer försiktig i början än sin sambo, men det går fort över och då trängs hon gärna för att få ta del av så mycket kel som möjligt. Vill ha ganska mycket fart när hon är ute, men har inga problem att stanna upp och lugna ner sig fort.

Gable
Vikt: 15,5 kg
Manke: 61
Omkrets: 62
Charmknutte som inte riktigt kan bestämma sig ibland när man kommer in till honom om man är farlig eller om han ska våga sig fram och gosa. Oftast tar han några rundor runt en och sen kommer han fram och vill klappas. En lugn kille som inte gör mycket väsen från sig, men som är glad och trevlig.  

0 Comments:

Post a Comment

<< Home