Sunday, July 17, 2005

Vädret är så tråkigt!! Bara grått och blåst och kallt. Men ändå, idag är då en sådan dag som jag ansåg att jag skulle få ligga inne och läsa hela dagen utan dåligt samvete. Dock hade mamma andra planer. Jag ska städa källaren. Förstår inte varför hon måste vara så himla effektiv på semestern bara sådär. Just när jag är hemma med. Igår när jag var i Växjo och knallade på stan hela dagen hade hon inte gjort ett dyft. Jaja, man får väl hjälpa till när man är hemma. Det är nog inte mer än rätt. Hittills lagar jag ju bara maten till oss och rastar hunden. Och det gör jag ju dessutom av lite egoistiska orsaker: Lagar jag maten får jag ju välja vad vi ska äta och då blir det ju nåt jag gillar. Rastar jag hunden får jag vardagsmotion samt lite tid att lyssna på hög musik och bara vädra mina funderingar.
Med andra ord: Idag bli det städning. Detta är dock ett projekt som hållt på i flera år. På somrarna börjar vi städa källaren. Vi blir aldrig färdiga och resten av året kånkar vi ner saker som inte får plats, eller som vi inte vill ha, ner i källaren. Så trots städningen blir det rörigare och rörigare för varje år. Dessutom kommer vi aldrig så långt eftersom man hittar massa kul saker. Denna gång har jag dock sagt att varje sak som inte ska slängas ska fotas och läggas upp på tradera i hopp om att nån gillar köpa begagnat skräp. Som fattig student måste man ha lite hopp till människan.
Frågan är nu hur långt det här komer gå. Klockan är snart 13. Mamma sitter och löser korsord, hunden sover och det är bara två timmar till klockan 15 och fikatime. Efter det brukar mamsen vilja ha en eftermiddagslur och sen är det dags för kvällsmat och hela köret. Vad ska vi hinna idag? Det är ju snart läggdags ;)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home