Wednesday, October 05, 2005

Det är dagar som igår då jag verkligen saknar den tiden jag hade som dagisfröken. Kanelbullens dag på ett dagis firas givetvis med ett stort bullbak och sedan gemensam samling efter lunch då alla får sitta och äta bullar. Som tur väl är blir det oftast så många bullar att vi som är kvar till mellis kan smälla ett par till då. Igår blev det ingen bulle. Jag sörjer det fortfarande. I min frys finns dock tre bleka små frostiga saker från det rycket jag fick efter en tenta i november förra året då jag ställde mig och bakade med en vinflaska som kavel. De bullarna levde dock inte upp till att förgylla kanelbullens dag. Då ska man knalla bort till Kaka eller något och bli serverad en bulle storlek toalock med smält choklad i, alternativt samlas hemma hos någon och baka. Jag sörjer.

Kursen i lokalhistoria går framåt. Tyvärr rakt in i en vägg. Låt säga att varje bok vi ska läsa är 400 sidor lång. På detta ska vi skriva ett referat på en avhandling med. Min härliga avhandling är på 400 sidor med den intressanta titeln "Jord, linne eller träkol?". Erkänn att du blir riktigt sugen på att sätta tänderna i den? Den ska läsas två gånger menar vår trevliga lärare. Nu har man med andra ord lite drygt tre veckor på sig att läsa 2000 sidor. Vad det är udnerbart att vara student.

Som vanligt blev jag väckt av dessa maskiner som tycker om att låta mycket och illa. Idag klipper de dock inte gräset. Nejnej, idag ansar de äppelträdet! Gör det klockan 14 eller vad som helst. Inte morgontid!

Efter imorgon ska jag kunna börja använda min mobil igen. Känns riktigt bra eftersom man känner sig en smula halv utan den.

2 Comments:

Blogger SkäggMike said...

Jord och linne gör ingenting för mig. men träkol, det får mig att gå igång direkt! Det bara pirrar till i kroppen varje gång jag ens hör ordet.

Har jag sagt för mycket nu?

;)

4:47 PM  
Blogger Lotten Bergman said...

Det var väl det de tre vise männen hade med sig, jord linne och träkol? Alludera till Jesu födelse så har du VG som i en liten ask.
/Lotten

11:47 PM  

Post a Comment

<< Home