Friday, December 09, 2005

Känner mig extremt morgonpigg när jag vaknar klockan sju när jag inte behöver. Dumt med andra ord. Särskilt när jag måste sticka ut mina äntligen uppvärmda fötter utanför täcket och stiga upp en snabbis. Idag säger min hals att den inte vill vara med. Eller, han orsakar så jag inte kan säga det själv. Nu på morgonen har jag med andra ord druckit té och tyckt synd om mig själv. Jag hatar nämligen té. Jag tycker inte om några varma drycker. Gjorde lite chaité eftersom det ska vara godare än mina blaskiga påsar, men utan mjölk var det hopplöst. Jag tror inte det blir bättre av att skumma upp lite vaniljyoggi och lägga i heller. Mjölk finns ju aldrig i den här lägenheten.

Jag tror jag har lyckats med den största pinsamheten på jobbet nu. Okej, det är väl bara att erkänna att varken jag eller Johan var vid våra sinnes fulla bruk i lördags, men det här är ju löjligt. "Vet du vad vi missade i lördags?". Hm, bokvagnarna? Tömma lådan? Släcka läslamporna? Läsa av besöksräknaren? Låsa in kassan vet jag att jag gjorde. "Nääää"
"En student." Okej, jag och Johan lyckades med bragden att missa och låsa in en student på bibblo. Liten miss kanske. Denne person hittade tillslut ett nummer på vår dörr till securitas som fick komma och släppa ut honom. Slutet gott, allting gott. Men det kom nog en fin räkning till bibblo å securitas vägnar som inte är uppskattat. Jag finner ändå det hela väldigt mysko. Jag minns nämligen att en jobbig stammis kom in tre minuter i två och skulle kopiera, och jag gick med henne. På tillbakavägen var klockan över två och jag kollade rundor. Denna student hävdar att han satt vid en dator, men där var jag och kollade. Min teori är snarare att han gömt sig och sen snott med sig något han ville ha och därefter ringt. Ja, möjligtvis falska anklagelser, men märker man inte när personalen går runt och säger till alla att vi stänger nu, övriga människor avlägsnar sig och biblioteket släcks tillslut ner. Ger man sig inte tillkänna då? Luktar mystik enligt min mening, fast det kan bero på chaitéet som ger lite orientaliska dofter.
Nu ska Ica gå och pälsa på sig sju kilo kläder och dra sig mot bussen.

2 Comments:

Blogger Lotten Bergman said...

All right, men sedan drar du dig mot Julkalendern, right?

http://bergman.typepad.com/lottens_julkalender

För övrigt är det inte du som har gjort bort sig -- det är den inlåste.

(Min pappa somnade en gång på sin arbetsplats på Kemikum i Lund. Han blev också inlåste och sedan utsläppt av -- tadaaaa --- brandkåren, eftersom han hade satt igång ett larm.

10:28 AM  
Blogger Lotten Bergman said...

... gjort bort dig ... ska det ju vara. Vilket du alltså inte har gjort. Bort dig.

10:29 AM  

Post a Comment

<< Home