Monday, November 28, 2005

Min dröm var effektivt plugg i nästan tolv timmar idag. Det tåls väl genast att tillägga att drömmar sällan är sanna eller slår in. Strax efter sex blev jag väckt av en lika pigg och en smula rödögd Anna-Panna redo för hemfärd. Så på med kläder och iväg till busshållplatsen. Där insåg Ica att hon hade fel antal vantar på sig. Det kan vara svårt att räkna dem, men jämna nummer ska det vara. Två, eller fyra eller om det är riktigt kallt: sex. Jag hade tre på mig vid hållplatsen. En smula stressad började jag jogga tillbaka på jakt eftre rymmaren. Mycket trevlig tidpunkt för jogging. Svinkallt, tidigt och mörkt. Hittade den innanför porten! Därefter gick allt smärtfritt och jag lämnade Anna-Panna, gick förbi videoaffären och lämnade filmerna samt knallade hem. Vetgirig och pigg och ivrig högg jag böckerna och slog mig glatt ner vid köksbordet, läste två sidor, flyttade mig till sängen för att vila ögonen, väcktes av telefonsamtal ca två och en halv timme senare. FAAAN! Men nu är jag en smula piggare, även om mina dvaladrömmar bara innehöll att jag blev utskälld hela tiden.

Helgen har varit helt pluggfri (sånär som på en halvtimme i lördags natt). Jag och Anna-Panna påbörjade vår myshelg på Reetro med väldans god mat. Därefter fick vi vagga ut därifrån och in i massa affärer då jag lovat min mamma att köpa två ljusstakar eller stjärnor för att "i alla fall ha nåt i varje fönster. Köp det, så lovar jag att betala.". Promenix hem efter att inkasserad godis för ett halvår och två filmer. Väl hemma gled vi in i nåt helgrus av myskläder, kräftor, godis, filmer och gamla-minnen-snack, samt även en del vuxna ämnen. Mycket trevligt.

Söndagen var ju med en historia för sig. Jag påbörjade dagen med att åla i ett par brallor jag köpte på julrean för två år sedan och som jag aldrig använt. Sedan tog vi en prommis till Tuna Park via min förvirrande skogsrunda. Eftersom man alltid kommer ut vid Tuna Park då kunde det ju inte slå fel. En massa affärsbesök, en toast modell jätte och ett toabesök efter begav vi oss till Annas jobb Plantagen, ja, fast hon jobbar ju på Plantagen i Göteborg, och dit gick vi inte. Där fick jag rask med mig två prisvärda ljusstakar, några planteringskulor och en kruka innan vi satte kurs att gå mot stan och julmarknad. Då frös vi så vi fick nostagikänslor efter en dag på gymnasiet när vi cyklade hem med halsdukarna på huvudet och på allvar övervägde att dö i en snödriva utanför Maxi. Kom fram tillslut och låste in all packning för att knalla till Reetro för en eftermiddagsfika. Helt fel fika visade det sig. Smoothien var så kall att i alla fall jag frös mer, och efter våra bakverk som vi delade (varsin halv chokladboll och halv morotskaka) kunde vi bara vagga ut igen i riktning mot Gamla Stan och kulturellt utbud. Vid Åhlens orkade vi inte gå längre utan vände om och gick hemåt. Beslutade att ta bussen. Bra beslut, om man åker hela vägen fram. Vilket inte Anna och Ica gjorde. Helt plötsligt hade jag inte bott här i 1,5 år utan bara en vecka och visste inte vart vi var. Vi hoppade av bussen och insåg att det var visst två stationer kvar och bara att börja knalla.
Så summan av helgen har varit: en massa mat och godis, samt ett jäkla knallande i kyla. Åja, kombinationen är bra i alla fall.
Nu har jag pluggpanik på högsta allvar.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home