Wednesday, July 12, 2006

För tillfället känns det som att jag är bosatt på tåg och buss. Jag gör ingenting annat än sitter och steker mig i dessa skumpande färdmedel medan solen gassar så fint utanför fönstret. Dessutom sitter jag och somnar allt som oftast numera, och det är konstigt. Kan man inte få sova nattetid istället? På detta så somnar jag inte med huvudet mot rutan eller liknande som normalsovande människor gör. Nejdå, Jag slänger naturligtvis huvudet utåt, så jag nästan blockerar gången med min tjocka skalle. Mina trånga näsgångar som gör att jag absolut inte kan andas med näsan när huvudet hänger/ligger ner gör också att jag antar en trevlig min med gurglande läten och dregel ut i gången. Jag kommer med andra ord troligtvis snart bli vräkt från mitt tåg/buss-hem.
Anledningen till denna tro på bosättning beror på:
Fredag: tåg hem från Växjö
Lördag: tåg till Lund och buss från Lund till Simrishamn
Söndag: buss från Simrishamn till Lund och tåg från Lund och hem
Måndag: nej, här åkte jag bara MC
Tisdag: tåg till Emmaboda och buss till Karlskrona
Onsdag: buss från Karlskrona till Emmaboda och tåg från Emmaboda och hem

Ska dessutom besöka stationen på fredag för att hämta Maja, på tisdag för att lämna Maja och sen blir det tåg upp till Tuna äntligen.

Mitt i mitt ganska rymliga boende på tåget har jag också blivit en slasktratt/ en med mycket givmilda vänner. Det hela började när bror och flickvän köpte hus. Allt skulle rensas ut och jag fick säckar med kläder och kluriga prylar, allt från hårfönar till gröna glaspäron som stod snett. Där gjorde jag dock ett urval men har fortfarande högar med kläder som jag borde inse är för små för mig och, se sanningen i vitögat, inte precis kommer bli större. Nåväl, på detta var jag på galna 30-årsfesten i lördags. På söndagen var det inte lockande att gå till stranden i finskor (ja, så fina finskor nu jag sätter på mig) alternativt sneakers, så jag fick låna ett par fina flip flops med pärlor på av Peter(skorna var dock hans systers). Vid stranden mötte vi syrran som frågade mig hur jag kunde gå i dessa obekväma, skoskavsframkallande fotplagg. En smula bakfull men ändå munter kvittrade jag att det var ju hur sköna som helst. Hastigt och lustigt stod jag som ny ägare till ett par praktiskt taget oanvända flip flops med pärlor. Slutligen spenderade jag denna dag och gårdagen hur lilla åsgås i Karlskrona. Som vanligt blev vi nostalgiska (ja, vi kommer bli sådana mammor som våra ungar kommer avsky när vi träffas eftersom vi bara kommer gagga minnen) och kom in på vår underbara australienresa. Jag suckade lite romantiskt över den supersnygga kjol som åsgås införskaffade där som det bara fanns ett ex kvar i affären av. Ännu hastigare och lustigare stod jag nu som ägare till denna kjol eftersom min vän Åsa dels är väldigt snäll och dels (förhoppningsvis) uppdaterar sin garderob oftare än jag.

Dagens moralkaka: Säkerheten framför allt! Särskilt viktigt att komma ihåg då man äter kräftor och dricker öl i soffan och ser en usel skräckfilm, allt på samma gång.

3 Comments:

Blogger Lotten Bergman said...

Du var i Lund! Jag som älskar Lund!

Numera tänker jag på dig varje gång jag dricker öl, eftersom du ständigt hyllar denna dryck. Jag dricker förvisso öl väldigt sällan, men du och jag har ju inte någonsin hinkat öl tillsammans.

Mycket underligt.

8:17 PM  
Blogger Mia said...

hallå! jag läste att du hade finskor (som i kvinnor som bor i finland) på dig och blev lite fundersam men tur att det var dojjor det handlade om annars skulle jag blivit orolig över din mentala hälsa. så, när kommer du hemmåt hit sa du, åker du med maja på tisdagen eller kommer du någon annan dag? vi måste boka in en kväll du, jag och johanna! saknar dig! puss

8:50 PM  
Blogger Ica said...

Lotten: Jag är inte jätteförtjust i Lund om jag ska vara ärlig. Nånting har fått mig att aldrig gilla denna stad. Kan vara sjukhuset.
Då hinkar vi väl öl kommande vecka. Jag kommer hem den 19:e.

Mariah: Nej, inga finskor och inga finnar. Jag kommer på onsdag. så ja, då måste vi alla ses. Jag är väl ledigast av alla ;)

10:18 PM  

Post a Comment

<< Home