Monday, February 17, 2014

Att hitta rätt

Ibland känner man verkligen att man har hittat rätt. Man befinner sig på rätt plats. Så känner jag när jag är på jobbet (jo, jag känner det hemma med, men ett hem har jag ju alltid haft.). Idag när vi satt och käkade allihop framgick det att vi alla kände oss som sömniga sniglar till och från, vilket ju inte är så bra, men det som främst fick mig att känna mig hemma var när tre av oss berättade att de alltid fått höra att de pratar alldeles för fort, vilket jag ju alltid fått inbankat i mig att jag gör, och vi var överens om att det var ju för att vi har så mycket att säga på kort tid, och att vi ju helt klart gör det av omtanke för motparten i samtalet för då får ju den mer prattid. Med andra ord vill ni inte veta hur det låter när vi pratar med varandra. I samtliga kontor ligger det choklad som botar alla former av dippar, och ingen har problem med att inta några bitar redan innan lunch. Jag är dock nöjd med att jag inte är värre än den kollega som igår till middag intog en semla och sedan delade en toscakaka för åtta personer med sin man. Helt plötsligt sitter jag ju och känner mig hälsosam, vilket ju är riktigt trevligt (för övrigt har jag börjat dricka vatten och dricker säkert minst 3 stora glas om dagen, så jag är ju faktiskt nästan hälsan själv.).

Under min förmiddag spenderade jag tre timmar ute i solen med olika vovvar på promenad. Fåglarna kvittrade och leran skvätte och hundarna hade vårkänslor. I mitten av februari.  Helt okej, så länge det håller sig så och inte börjar pissregna istället. Ärligt talat har jag nog aldrig badat vovvarna så mycket som den här vintern. Hemma får jag tvätta handdukar i alla fall tre gånger i veckan. Men, idag var det i alla fall sol och vårkänslor. Varje hund fick en form av aktiveringsboll när jag kom in innan de däckade av på sina bäddar. Vi har dessutom fått in ett gäng sprillans nya teddyfiltar (ni vet sådana fluffiga och mjuka saker) och jag snodde in några av dem till mina duktiga fyrbentingar.

Kanske känner man inte alltid att man hamnat lika rätt, som exempelvis när det finns 20 golvbrunnar som behöver rensas. Snäll som jag är ville jag inte vara självisk och ta alla själv, så jag inkluderade våra kära små praktikanter i jobbet, eftersom de så ofta spenderar tid i köket och tycker tiden går segt. Då måste det ju vara roligare att få nåt att göra. Dessutom fick de två bara en byggnad med sju brunnar medan jag tog den andra med 13. Det om något var snällt. Sagt och gjort hämtade jag en hink, lyfte alla galler och jonkade ut hela, ja, brunnsystemet, med en liten konstig burk och rör och massa äckel. Alla de där brunnsystemen fick hoppa ner i hinken (jag envisas med att skriva hunken hela tiden. Freudiansk felsägning?), och bäras in i tvättstugan för diskning. Fy in i helsefyr vad det stank- massa hår, gammalt vatten, skit och ja, lite mer skit. Mina praktikanter undrade vad jag sysslade med när de kom in och jag stod och muttrade. De hade ju stuckit ner ett finger och där var det ju bara vatten, och därför behövde det ju inte tvättas nåt. Jo, så kan man ju med se det, särskilt eftersom man inte når ner till burkens botten när den sitter i golvet. De fick omläxa som hette duga, men om den genomförts eller inte lär jag inte märka förrän imån. I vilket fall var jag till slut klar med diskandet och kånkade ut mina små brunnssystem igen. Innan jag tryckte ner dem beslutade jag mig för att man nog skulle spola av kanterna i brunnarna först, så jag hivade ut vattenslangen, satte igång vattnet och ja, vek slangen så som man gör när man ska frakta den utan att det ska läcka och sedan rätade jag ut den i närmsta brunn.

"SPLASSSH!!" sa det och vattnet forsade ut i hundranittio vilket gjorde att allt vatten där nere i brunnen flög rakt upp. Där stod jag, eller rättare sagt: min överkropp med tillhörande ansikte och mötte allt det där bruna, illaluktande, innehållsrika och gamla vattnet. Hela jag och min tröja blev brunprickig, och jag omgavs av en odör som antagligen inte var till min fördel. Just då kanske jag inte hade hittat helt rätt.

En av sötnosarna som fick ut och knalla idag.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home