Friday, October 13, 2006

Nu vet jag varför alla läkare, kiropraktorer, sjukgymnaster, massörer och annat löst folk rent av förbjuder mig att stå i mål mer.
Efter tio längder fram och tillbaka över planen började jag nästan hyperventilera. Jag sträckte baksidan av låret när jag nös och halkade snitsigt på bollen och försökte i fallet att nå Kina rakt genom jorskorpan med min haka. Man kan med andra ord säga att det spelar ingen roll hur skadad jag är för evigt, jag är ju ändå en fara för mig själv.
Nåväl. Efter ett tag blev allt som vanligt och man kom in i det hela. Dock gick slängningarna i slow motion. Mina ögon har visst satt funktionen att automatiskt rensa ögonen vid gräskontakt ur spel och ibland rasslade det i nätet utan att jag visste att skottet ens gått. Det är lite retsamt och Ica fräste några engelska och några svenska svordomar så alla skulle förstå, sparkade stolparna, pussade dem förlåt efteråt och fortsatte. Min snyggaste räddning kom redan i början: en snygg benparad som givetvis fick mig liggande på marken. Fram kliver då lilla jäkla amerikanskan och placerar in en stenhård retur, men inte in i mål, nejdå, placeringen sattes fint på insidan av mitt lår. Det är lätt att man känner sig som en målbrottspojk när man biter sig i tungan för att inte skrämma henne. Nu kommer jag minnas träningen ett par dagar med det fint avbildade röda boll på mitt lår. Minnas lär jag nog få göra ändå eftersom ryggen, armarna och benen säger att vi gjorde nog för en vecka framåt. Ryggen har i ren protest stelnat i ett läge. Om inte min digitalkamera pajat hade jag banne mig publicerat fina bilder på både rött lår och härligt växande blånagel. Ska jag ha samma borrprocess som förra året månne? Summakardemumma i listan är pannont efter nick med dum boll, hakont efter grävning, ryggont för den är allmänt dum, knäont för min slängningsteknik behöver verkligen finslipas, låront på grund av kast med liten amerikan, tåont på grund av trånga och outtänjda skor, axelont för att helt plötsligt skjuter brudarna hårdare än förr och fingeront eftersom jag råkade böja det åt fel håll vid en räddning. I morgon är chansen relativt stor att Ica får rulla ur sängen.

Men jävlar vad roligt fotboll är.

4 Comments:

Blogger SkäggMike said...

Om du någonsin nämner det där med nagel/borr igen, vet inte jag vad jag gör.

Jag mår lite illa nu ...

12:21 AM  
Blogger Lotten Bergman said...

Ok, får jag önska mig ett blogginlägg?

En analys av de stora svenska landslagsmålvakternas kvalitéer.

12:25 AM  
Blogger Ica said...

haha, jag visste att du skulle reagera Mike. Jag tänkte nästan nämna dig i det hela ;)
Lotten- Självklart

12:30 AM  
Blogger Sadeyes said...

Erica, har du börjat lite smått med fotbollen igen, va efter jag 'r. men gud va kul! Jag vill ocxå!!

12:40 PM  

Post a Comment

<< Home