Saturday, November 25, 2006

Dolda talanger

Det har under senare tid bloggats om skryt och antiskryt, och jag kände att jag ville göra mig delaktig i ämnet.

Kommer man ursprungligen från Hultet kan man av principskäl aldrig fråga någon om hjälp med att bygga ihop en IKEA-möbel. Undantaget är om du frågar en annan hultetbo och ni gör jobbet tillsammans. Där jag befinner mig nu har jag inte sett överdrivet många hultetbor, så därför har mitt stora skåp stått fint lutat och inpackerterad mot sovrumsväggen sedan jag fick hjälp att bära in det förra freedagen. Dagen idag har varit måttligt produktiv och ett svagt ögonblick kom känslan av att kan man klara av något? Raskt rev jag ner IKEA-kartongen på golvet, beväpnade mig med sax och stjärnmejsel för att ge mig på detta bygge. För det första fick inte alla delarna plats i sovrummet samtidigt, så dörrarna fick bäras ut i väntan på montering. De små gummibanden som skulle sitta runt dörrmekanismen försvann i min luddiga Ior-matta, och slutligen saknades den sedvanliga sexkantiga nyckeln. Som sann ex-hultetbo man är hade jag givetvis redan en uppsättning av sådana så det var ingen fara på taket, eller ko på isen. (Varför säger man så? Något jag nog ska forska vidare i.)

Sagt och gjort kunde jag slutligen komma igång och bygga. När folk frågar vad jag är riktigt bra på brukar jag svara att jag är en hejare på att skala räkor. Det är min dolda talang. Jag får nog nästan lägga till att montera IKEA-möbler. Skåpet var klart på ett litet kick. Dock hann jag vika sönder lite plåt i min vana att man måste ta i lite när man ska montera sådana möbler. Äsch, det var bara att vänta på eländet och vika tillbaka och leva med att det får vara en liten bubbla i plåten på baksidan av skåpet. Då syns det ju i alla fall att den är hemmabyggd.

Nu står det ett grått skåp som än så länge enbart har funktionen att stereon slipper stå på golvet och damma. Nyckeln till låset på skåpet fungerar måttligt väl och jag har lyckats trycka dit världens största handavtryck på framsidan, men hey, jag har ett skåp.

Jag kan med andra ord nu dubbla mina talanger: skala räkor och bygga IKEA-möbler. Ärlig talat är jag ganska duktig på psyka motståndare vid straffläggning i fotboll. Det är det som kallas skryt. I antiskryt kan jag stoltsera med att jag vass på att agera förvirrad, klämma grodor, roa mig på andras bekostnad, ta sönder saker och misslyckas med de enklaste saker i köket, ex koka potatis.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home