Tuesday, August 21, 2007

Svärmorsmardrömmens return

Sist Marilyn Manson höll en konsert i Sverige (och då räknar jag inte festivaler) var någon gång under 1990-talet och min mor förbjöd mig att gå. Jag hade enligt henne inte åldern inne. Åldern inne var med andra ord 18 då hon inte längre kunde förbjuda mig.

Min mor har koll. Hon hade nämligen inga större problem med att släppa iväg mig för att se min stora idol E-type när jag var 13 i sällskap med bror. Hon förbjöd mig heller aldrig att åka till Balders för att se Eagle-Eye Cherry, 666 (men det visste hon nog inte), Paradisio, E-type igen, She Bang och så vidare innan min artonde födelsedag. Men gällande Manson var hon benhård.

Min mor gillar fortfarande inte Manson, och hon får medhåll av övrig släkt som för en gångs skull är rörande överens: Manson är inte klok. Han är satanist och skvatt galen och hör sen. De tyckte det var trevligt när jag såg Pink och REM, kanske inte lika glada vid Linkin Park, Rammstein och Lok, och grät väl inte direkt när Eminem gick in i väggen och ställde in sin spelning i Sverige men det var ändå okej.

Av ärlig hänsyn till familjen har jag aldrig hängt upp idolposters av Marilyn Manson under mina yngre år. Där har istället Keanu Reeves, E-Type (såklart), Homer Simpson, Eminem, Pink och Michael Jackson (han var dock inte heller så poppis) hängt. Nåväl, det var också av hänsyn till mina vänner där få av dem verkligen kan förstå musiken eller mannen bakom smink och vita linser. Lina och Åsa håller med mig, medan Johanna blir rädd av att bara se honom.

Föregående vecka fick jag veta att Manson kommer till Sverige och håller två konserter. En i Stockholm den 15:e december, och en i Göteborg den 17:e. Hela natten har jag drömt mardrömmar om att jag idag av alla dagar skulle försova mig. Vid klockan nio i morse satt jag med båda mina datorer bredvid varandra och började köa som besatt på Ticnet.se.

Jag är nu 25 år gammal. Den 15:e december ska jag till Stockholm. Jag är nu nämligen ägare till fyra ståplatsbiljetter gällande Hovets Marilyn Manson-konsert samma datum. Placering? Som vanligt: givetvis längst fram.

"I don't like the drugs, but the drugs like me"

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Kan det vara så att Manson medvetet valt att skapa denna bild av honom enbart för att nischa sig? Jag menar, det finns ju oändligt många artister där ute och vill du få uppmärksamhet så det gäller nog att sticka ut...hur som helst tycker jag att hans musik är fantastiskt mycket bättre än hans stil.

12:33 PM  
Blogger Ica said...

Klart att han har. Han vet precis vad som krävs för att provocera och sälja. En mer medveten person inför sina val än han finns nog inte. I mitt tycke är hans musik fantastisk. På scen och i videor kan han agera något suspekt, och jag sympatiserar inte med alla åsikter han framför där, MEN lyssnar man till honom, och tar honom på allvar utan att döma hans något excentriska utseende så är det en skrämmande intelligent människa med jäkligt många bra åsikter.

12:53 PM  

Post a Comment

<< Home