Sunday, November 27, 2011

Känn dig blåst

Den här helgen har jag sprungit. Efter både vagnar och bussar, med olika resultat. I morse när regnet piskade och väskan blåste en meter bakom mig sprang jag i motvind med alla mina gåvoartiklar (kanelbullar, prinsesstårta, choklad, apelsiner, kaffe och lite annat smått och gott) för att hinna med bussen som skulle ta mig hem efter en lång jobbnatt. Det var den enda av alla springturer där jag faktiskt hann ikapp källan till jakten, och helt klart den mest uppskattade. Dock sprang jag en halvtimme tidigare för att hinna med en buss som skulle ta mig hela vägen hem. Kom fram med mjölksyra och det visade sig att bussuschlingen hade gått en minut för tidigt. Sådant händer inte ofta, men på söndagsmornar kan det minsann inträffa. Kul för dem som hann med i alla fall. Och nu slapp ju jag ge mig ut ytterligare en gång efter mina gratisvaror då alla kuponger gick ut idag. Med tanke på vindarnas tilltagande styrka ska jag tacka morgonens tidiga buss för att ha avgått för tidigt.

Tanken var ju att jag skulle hem och vila huvudet på kudden några timmar, och helst sova, men den önskan försvann då det hela dagen låtit som taket ska lyfta i lägenheten (vilket vi verkligen inte får hoppas händer eftersom det bor en barnfamilj ovanpå och det vore ju hemskt tråkigt om de blåste bort med taket). Går jag nu för nära fönstret blåser luggen upp lite och trots att jag verkligen haft all tid i världen idag att duscha och tvätta mitt hår drar jag mig väldans för att studsa in i duschen eftersom den är belägen bredvid ett stort fönster, och draget från det fönstret gör att mitt duschdraperi inte direkt hänger rakt ner. Jag känner inte för att ställa mig näck i det vinddraget. På västtrafiks hemsida ser jag hur fler och fler turer ställs in med både det ena och det andra och jag är en smula nojig att de ska ställa in min buss lagom till jag ska fara iväg till jobbet strax efter klockan 22. Tyvärr kan jag nämligen inte se några möjligheter att ta mig till jobbet till fots utan att hamna mitt på Ullevi eller i ån eller upp i Lisebergstornet (vilket ju vore hemskt eftersom Liseberg är stängt idag pga. vädret).

Den tiden jag inte suttit invirad i en filt och faktiskt haft det ganska gött under dagen har jag faktiskt plockat fram mina ljusstakar och satt upp dem. I den ena var en lampa trasig. I den andra var tre olysande. Den sista funkade ypperligt, vilket är lite suspekt eftersom den inte funkat sen 2005 och var den enda ljusstake som jag köpt nya lampor till, som nu då inte behövdes.

Jag minns hur jag tyckte det var otroligt roligt att slå rekord i 60 meter när stormen Gudrun var på besök och jag började springa i medvind. Kanske ska jag satsa på samma grej idag och hoppas på att det är medvind ner till jobbet...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home