Friday, December 30, 2011

Vuxet år

Var 2011 månne året då jag faktiskt blev vuxen? Och då framkommer ju ytterligare en fråga: Vad är egentligen en vuxen? Om det är en gift person med barn, villa, volvo och villa så nej, då är jag nog så långt från vuxen man kan komma. Även om jag gärna skulle plocka in en vovve eller två i min lya. MEN, är en vuxen en person med jobb, bostad, sova klockan 22 och spela sällskapsspel på lediga kvällar, ja, då är jag nog plötsligt vuxen.

2011 är året då jag faktiskt, efter alla yrken man kan läsa om i tidigare inlägg, skaffade mig fast jobb. Eller ja, riktigt fast är det ju inte ännu, men det ska till ett rejält klavertramp av mig. Jag har nu i alla fall kommit halvvägs i min spårvagnsförarutbildning (hur många poäng kan det tänkas ge i wordfeud?), och sitter bänkad i skolbänken och lär mig om lk-fel, mekbromsfel, taxa, signaler, växlar, konflikthantering (akta er för klottrare gott folk. De är livsfarliga.) halva dagen medan jag är ute och fräser i spårvagnen andra halvan. Det är faktiskt hur roligt som helst att köra spårvagn. Totalt livsfarligt, jäkligt krångligt och skräckinjagande, men skoj. Ännu har jag inte kört på någon eller några, men jag har fått använda farobromsen (den som är för "kriser") några gånger då folk farit ut på spåret (människor verkar faktiskt tämligen självmordsbenägna i innerstan.). Vi har kört halkbana, bytt plats på vagnar, rollspelat farliga händelser i vagnen (mina kursare är skådespelartalanger vill jag lova. Särskilt när de ska spela sex år gamla och blivit kvarglömda på vagnen av sin mamma. Vi var också väldigt duktiga på att spela överförfriskade partyprissar.), utfört HLR på en docka vid namn Mini Anne, knallat under vagnen och petat på sladdar, kört rullstolar och rullatorer in på toaletter och hissar, lekt blinda i gången och så vidare. Ja, ni hör ju själva. Vi roar oss kungligt.

Så ja, vuxengrej ett: jobb. Vuxengrej två som inträffat är att jag fått lägenhet, ett förstahandskontrakt. Det har ju hänt förr i livet, men i Götet kan det ju ta relativt lång tid för att uttrycka det milt. Men nu har jag en tvåa, på femte våningen med balkong och badkar. Allt ska målas och spacklas och när jag ska hinna det har jag inte en susning om, men den står där, och den är "min". Så nu är det jobb och lya. Jag ska få mitt livs första semester. Jag har köpt mitt livs första soffa (en dyr jäkel, men på halva priset), ska köpa min första tv. Imorgon ska jag på middag och inte storpartaj.

Dock blir middag ibland fortfarande choklad eller pepparkaksdeg. Jag skriker högt när min vagn inte svänger dit jag vill. Mitt kylskåp innehåller främst cola zero och öl. Homer Simpson pryder mina sängkläder. Kanske ska jag ta det lite lugnt med att slänga med vuxenövertygelser.

Christoffer bondar med Mini Anne

"Ska han se ut såhär? undrade Filip när han vände runt på vår ena instruktör... och med tanke på hur hans vänstra skenben ser ut kan man ju undra.

Vi ringer SOS med våra fina pappmobiler.

Vi har även promenerat nere i de mörka, långa tunnlarna.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Tack för skön krönika och grattis till nya jobbet i en skön bransch i behov av nytt blod! Min största trofé i vuxenpoängspelet var att jag SLUTAT/växt ifrån att dricka vin när jag lagat mat... /Farbror Barbro

PS:
Hade de ICA som modell när de gjorde Mini Anne?

10:52 PM  
Blogger Ica said...

Kära Farbror Barbro- Tack så hjärtligt och grattis själv till ditt avancemang inom vuxenlivet i mars :) Men att vara modell för Mini Anne var väl inte snällt heller? Förutom att den bruden inte heller har ögonfransar eller bryn som syns. :P

10:21 AM  

Post a Comment

<< Home