Saturday, October 22, 2005

Ja, jag sitter ensam hemma en lördagskväll. Självvalt. Och det känns faktiskt ganska skönt att ha en kväll i lugn och ro när jag inte ska iväg och flaxa nånstans. I och för sig är halva kylen full av alkohol eftersom jag i allt regn tog en sväng inom efter träningen på systemet. Ifallifall. Jag måste gjort succé på systemet idag. För det första har jag insett att jag är gammal: jag har blivit så praktisk att jag utrustar mig med regnställ och ser ful ut istället för paraply och i alla fall försöker se civilicerad ut. Nåväl. Kommer in på systemet i ett fult lila regnställ i storlek XL som jag ärvt av min mor. Väl inne på systemet tycker jag folk börjar ta omvägar om mig, och jag förstår snart varför: jag inser nämligen var mamma befunnit sig när hon använt detta ställ- nämligen på hundklubben. Jag står på systemet och luktar sur hund. Mycket trevligt. Sedan angenäma problem nummer två. Eftersom jag varit och tränat och innan träningen i princip bara stigit upp ur sängen är jag givetvis osminkad. Mycket dålig planering. Av någon underlig anledning blir det alltid problem när jag ska handla alkohol och inte har smink på mig.
"Är det verkligen du?" "Det ser inte ut som du på kortet!" "Är du verkligen över 20?"
Som tur väl var fann jag min granne jobbandes i kassan och försvann raskt dit. Sedan att hon ikväll kommer sprida ut rykten att folk ska akta sig för mig för jag ser ut som ett vrak, är gammalt praktisk och stinker blöt hund är en annan sak.

Nu sitter jag istället iförd ett par fluffiga rosa tofflor, jazzpants från när jag gick i nian, fläckig fleectröja och en gul zoo-filt svept om benen. Mycket trevligt. Ska spendera kvällen med Bets dagbok, Sagan om de två tornen, tända ljus, cola light och choklad.

Gårdagen blev ett kapitel för sig, och eftersom jag inte har så stor klarhet i vilka som läser här ska jag nog spara den berättelsen till en annan gång.

Via ett radavstånd på 1,5 har jag nu lyckats få klart fyra sidor i min anmälan. Det är bara blarr och påhitt, men det är tecken i alla fall. Mycket dåligt argument, men det är lördag trots allt.

1 Comments:

Blogger Lotten Bergman said...

Va?

"... eftersom jag inte har så stor klarhet i vilka som läser här ska jag nog spara den berättelsen till en annan gång ..."

Okej. Då ska jag inte berätta vilken megakändis jag en gång såg spritt näck. Jättehårig var han.

/Nyfiknast i stan

7:33 PM  

Post a Comment

<< Home