Sunday, November 20, 2005

Jag börjar undra hur sunt det egentligen är att studera. Inte sunt alls är jag rädd. Iofs var väl jag inte riktigt vid mina sinnes fulla bruk vid hemkomsten igår. Alkoholen tog sin tid, men satte in lagom till jag var hemma. Då slängde jag i mig 75 kilo godis och 2 liter Cola light. Kanske var det ändå inte så konstigt att jag inte kunde somna igår. Vid två tänkte jag att likaväl som att ligga och filosofera kan jag väl vara lite duktig, så upp med den härliga engelska bokeuschlingen och läsa. Så jag läste några sidor tills ögonen sa att de var trötta. Släckte lampan igen och stängde ögonen. Då började jag halucinera. Direkt när jag stängde ögonen började det flyga A4-papper framför min syn, i ett enda virrvarr. Fram och tillbaka flög dem och högst upp på alla stod det Informationsdesign följt av en massa text som inte gick att läsa. Detta var så skrämmande att jag fick ge upp sömnförsöken igen och läsa lite "vanlig" bok för att hjärtat skulle återgå till normalt tempo. Sista gången jag kollade på klockan var hon 05.16. Ljuvligt. Jag sov med andra ord inte många knyck inatt. Upp i tid och slå sig ner för att läsa lite till eftersom jag visste att dagen sen skulle bli ganska full. Cyklade till buss och kände mig väldigt turistig när jag bad chaffisen säga till mig när vi var i Barva eftersom jag inte hade nån aning om var det låg.
Väl i Barva blev jag upphämtad och vi körde mot stallet. Hämtade en smått knubbig men väldans söt lipizzaner med namnet Ramze i hagen och knallade in. Sedan red vi ut i skogen. Jeez, hur nån ens funnit den stigen var för mig en gåta, men underbart att rida igen. Vi galopperade på två öppna fält och hoppade över en bäck. Gick jättebra. En liten brallning och försök till bock under galoppen, men det gick fint. Dock kan jag ärligt säga att jag aldrig frusit så mycket i år. Jag var totalt stelfrusen. Det gjorde verkligen ont så kallt var det, och då hade jag ändå dubbelt av allt på mig. Vad ska jag ha för att slippa frysa? Jag har inte en aning.

Sedan är jag blåslagen med. Det var mina värsta farhågor efter denna dagen. De slog in. Dock inte av den anledning jag trodde. Jag anade att jagj kunde vara blåslagen efter att jag och pållen inte alls kom överrens och jag skulle få göra en ofrivillig avsittning i skogen, men inte då. Detta sker på cykel! Jag ville upp för trottoarkanten. Det ville inte cykeln. Så vi gjorde som vi själva ville: Jag hamnade på trottaren, cykeln hamnade nedanför. Som vanligt blir man nojig att nån ser en och flyger upp. Så oxå jag, tycker mig känna lite smärta. Jag har slått hål på vänster knä. Ajaj. Dock gör det inte alls ont nu, utan nu är det den bultande blå bula som sitter fint på mitt skenben som gör ont, samt ett smått stukat ringfinger som böjdes lite hastigt och lustigt i landningen. Fick upp värmen en sväng på forever och cyklade sen hem, ringde mamma och beklagade mig. Nu kan jag inte plugga. Jag kan ju inte vända blad med ett stukat ringfinger heller.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home