Saturday, August 19, 2006

En ny utmaning. Denna gång från Lotten

1. Min mamma
... är en pedagogisk hundälskare som aldrig skulle kunna leva utan kaffe, korsord och choklad. Är en tvättäkta dalkulla som heter Ulla för rimmets skull och vars första kärlek var en tandlös dräng som hette Ragnar.

2. Min mormor
…hade blått alternativt lila hår. Hon jobbade hos polisen och var den absolut häftigaste pro:are jag nånsin känt. Hon åkte till Teneriffa varje år och var den första ägaren till den numera skrotade neongröna ford fiesta från -77 som jag sist av alla i ledet gjorde byn osäker i.


3. Min morfar
… krigade har jag för mig. Han var riktigt snygg och bar alltid mormors hemstickade vantar när han drog ut i vildlivet trots att de hade en extremt skrikande färg. Dock hann jag aldrig träffa honom.

4. Min pappa
… var en hejare på fotboll och bandy. Han var prylbög, tuggummiberoende och förtjust i vattenmelon. Han älskade att skämma ut sin dotter som när han exempelvis bar plommonstop och John Lennon-brillor på hennes student. Han var en suverän på att skallas och blev utklädd till tjuren Ferdinand med horn av stearinljus när dottern ville hämnas. På ryggen hade han ett födelsemärke man kunde snurra på som barnen döpte till Norrköping. Slutligen var han ett medicinskt under.

5. Min farmor
…har serverat mig en kanelbulle med en tvestjärt i och en köttbulle med en mutter i. Hon klär sig gärna i guldiga skor, saknar ögonbryn och är shopoholic på postorderprylar. Hon är numera äldst i släkten och pratar med klingande gotlänsk dialekt. Trodde senast hon träffade barnbarnen att sonsonen var sondotterns nya kavaljer.

6. Min farfar
… var lång, ägde 13 militärcyklar och hade hela väggarna på sitt utedass tapetserat med vykort, utom dörren där det satt en affisch i naturlig storlek på Lill-Babs. Han var världsbäst på olika magiska korttrick och rökte Camelcigaretter fast jag förklarade för honom att det var en dromedar på bilden.

7. Jag
...är med andra ord en härlig blandras av gotlänning och dalkulla som vuxit upp i Småland och bor numera i Sörmland. Är dessutom halvalbino, chokladberoende och har en fetich för böcker, skrivande och fotboll.

2 Comments:

Blogger Lotten Bergman said...

Tack, Ica!

(Jag vill vet mer om din pappa. Norrköping!)

3:35 PM  
Blogger Mia said...

din släkt är ganska rolig som sagt!

3:36 PM  

Post a Comment

<< Home