Saturday, May 05, 2007

Säljes: 15 par onödiga koftor och birkenstocks

Igår kunde man läsa i Lottens blogg om sopor. Idag har jag själv känt mig som en sopgubbe. Det är ganska intressant med tanke på att jag jobbar på ett bibliotek. Där fick i alla fall jag lära mig som liten att man skulle vara tyst, inte äta eller dricka något, och vara rädd om sakerna där inne. Jag var en av de få stammisarna på byns bibblo. I efterhand har jag och Kristina kommit fram till att de gånger vi var på jakt efter våra älskade Tintin-böcker och de inte fanns inne befann de sig hos den andra av oss. Jag har till och med lyckats övertala några bibblotanter där att sälja två böcker till mig då de inte längre fanns i bokhandeln och det ändå inte var någon annan än jag som lånade dem.

Här i bibblo på vår älskade högskola har vi med ett gäng stammisar. En kan inte sluta prata och en annan bär med sig sin egen stol. En av stammisarna ska ha hjälp med allt, ha kvitto på allt och nallar dessutom gärna saker som inte är hennes egna. Den sista har jag rensat profilen hos säkert trettio gånger och han vill fortfarande inte lära sig hur man gör. Kort och gott har vi våra original här. Nu ska vi dock återkomma till soporna. Man kan ju tycka att man borde känna sig väldigt hemma för att helt utan tanke skräpa ner runt omkring sig. Det är väldigt många besökare här som uppenbarligen känner sig väldigt hemma. Idag har jag plockat upp en näsdukt någon snytit sig i, två tuggummin, en hög snus i ett papper, x antal halstablettspapper, ett hjärta i läder, x antal papper slängda här och där, ett bananskal och två läskburkar. På detta är det lördag. Lördagar innebär att vi har cirka en tiondel av alla kunder vi har övriga veckodagar. Dessutom har vi bara haft öppet i tre timmar. Detta är någon form av bragd att kunna äckla ner sig så mycket under så kort tid.

Det är en sak att man hittar böcker drällandes överallt. Människan är lat till sin natur och ibland om de har svårt för alfabetet och inte orkar sätta in boken på rätt plats är det bättre att de lämnar den framme och låter oss ställa undan. Att hitta en v-bok i f-hyllan gör ju ingen människa glad menar jag. Den ger däremot oss bibblobitches fler, eller debuterande gråa hår, vilket vi helst vill undvika då det säkert kommer drabba oss förr eller senare ändå. Däremot vill vi inte sätta in tuggade tuggummin, andras snor och begagnade prillor i hyllorna. Vi har inget behov av dessa och trots att vi är en miljöhögskola har vi ingen lust att återvinna det för egen del.

Vi kanske ska byta ut dresscoden för oss som jobbar på bibblo. Istället för kofta och birkenstocks ska nu orange overall, stickad blå mössa och gråa sopgubbeskor, som min bror alltid ville ha som liten, införas. Då kan vi spotta, klia oss i arslet och vagga fram bland studenterna med en ingrodd svettdoft i overallerna samtidigt som vi brölar högt till varandra över hyllkanterna. Vilken succé vi skulle göra.

5 Comments:

Blogger SkäggMike said...

Mmm, dresscode.

6:10 PM  
Blogger Malin Tångefjord said...

Birkenstocks är bra, men inte det enda i världen. Tack för inbjudan till festen - tänka sig: examen och 25 år. Är du säker på att det är du som är SÅ gammal och snart ska ut och JOBBA? du är ju så liten juh... ;) puss och kram

9:16 PM  
Blogger Ica said...

mike- och så lite dregel på det

malin- nej, jag är inte säker på att det är jag. Absolut inte. Jag får ju fortfarande åka på halv biljett ju.

10:00 AM  
Blogger Mogge said...

...lät bara liiite bittert det där.. ;)

6:57 PM  
Blogger Åsa said...

huu. vilken uniform.

11:52 AM  

Post a Comment

<< Home