Tuesday, March 25, 2008

Tågblogg

Gosh vad high tech jag känner mig. För första gången i mitt liv sitter jag på tåget och bloggar. Det är verkligen en upplevelse, och jag känner mig så speciell. Dock är jag väl inte det får jag inse då alla runt omkring mig också sitter och surfar, utom tjejen bredvid som kollar på 2 and a half men. Så är det ju när Internet ingår i första klass. Jepp, jag är en sån rikemansbrud som kan åka första klass. Eller är det helt enkelt så att när jag bokade min hemresa för såååå längesen ville sj ha 200:- för en andraklassbiljett, men bara 190:- för en första. Så jag tänkte stilla att jag fick väl offra mig då och sitta och gunga i ett extra brett säte och bland en massa kostymnissar som äter underligt luktande mat.

Något jag tycker att sj ska införa, särskilt i första klass är att det ska finnas papperskorgar vid alla säten, inte bara vid stackaren som sitter vid fönstret. Jag har redan blivit lutad över tre gånger för tuggummi, sockerpåse och ett bananskal skulle slängas. Så nu sitter jag med banandoft i näsan och en soppåse som hänger på min fina dataväska, som egentligen är en reklamväska från JC, men mycket praktisk då den inte bara rymmer en laptop utan även buzzkontroller, två böcker och en paradisask. Lysande ifall man skulle bli hungrig.

Sedan gårdagens eftermiddag har jag blivit stalkad. Då började jag att packa och hunden blev fly förbannad. Hon har gått efter mig sen dess och blängt tjurigt. Vid tio på kvällen tog jag ut henne i snön som nu förökat sig till den så milda grad att det ligger en halvmeter på marken och hunden släpar magen i när hon försöker ta sig fram. Men det ser roligt ut. Efter att ha studsat runt i detta extrema motstånd slocknade hon sedan fint i min säng. Gissa vem som själv då fick stora svårigheter att själv få plats i sin egen säng. Vid tre vaknade jag av att jag hade en hund på hakan. Det var också en upplevelse. Vid kvart i fyra drömde hon så livligt att hon sparkade mig i magen fyra gånger på typ tre sekunder. Jag har med andra ord haft en natt med lite smått sporadisk och inte tillräcklig sömn.

Ojoj, tjejen bredvid mår illa, äter systerpiller till ett annat piller, väntar på röntgentid, lider av sömnbrist och har dessutom ont. Det låter ju måttligt trevligt. Ska jag vara ärlig låter även hon måttligt trevlig mot den hon pratar med. Tänk om hon får för sig att kräkas. Då ska jag varmt rekommendera henne att göra det åt vänster och sådeles inte över mig och min packning. Nu gick hon dock på toaletten. Ska jag kanske passa på att vira in mig själv och mitt bagage i gladpack ifall en olycka inträffar?

Kanske ska ta och sova lite. Detta tåget går ju i alla fall inte till Luleå, vilket är betryggande. I värsta fall hamnar jag i Stockholm, och på sämre ställen kan man ju hamna.

2 Comments:

Blogger Lady Stalker said...

Skrattar gott åt ditt underbara kåseri om tågbloggandet! Hoppas du kom fram utan kräkfläckar och demolerad dator!

9:35 AM  
Blogger Ica said...

jajamensan. Allt gick enligt planerna till slut.

1:42 PM  

Post a Comment

<< Home