Monday, November 10, 2008

Tänka sig

Varje vecka har vi nutidsfrågor på vår fina skola. Sist vi hade det kom frågan upp vad IKEAs grundare hette. Tre elever valde svarsalternativet Ingvar Karlsson och en valde Ingvar Olsberg. Jag har misslyckats totalt med att få dem allmänbildade.

I samma frågor kom det sedan fram att det ju under dessa tider snackas mycket om bank- och finnanskriser, men att det även är på väg att bli chokladkris(!!). Priset på kakao har stigit så lagom till jul förväntas chokladkrisen. Alla grabbar vände sig måttligt förvånade mot mig när jag skrev ut i desperation att jag måste nog sluta nu eftersom min plan för eftermiddagen raskt förvändlades till att åka runt och hamstra choklad. Förstår ni kära läsare vilken katastrof detta är? För övrigt fick vi lära oss att kakao började tillverkas av mayaindianerna för 2000 år sedan. Tack ska ni ha!

Idag har det tillslut också inträffat. Det jag inte trodde skulle ske på det jobb jag har nu, men det hände ändå. Jag och en grabb skulle spela Nintendo Wii och han var fast besluten att spöa mig i bowling (vilket han sedan också gjorde). Dock skulle jag behöva en engen personlig gubbe att spela med och han tog på sig att göra den. Det var mycket intressant då jag fick helt svarta kläder, blev ungefär lika bred som en piprensare, kläddes med enorma blå ögon och långa ögonfransar och utan någon matchande hudton eftersom "så blek inte fanns." Dock blev gubben ganska lik mig och då sker det. Lillgrabben kollar mellan mig och min tv-gubbe och kläcker det:
- Ja, nu när jag tänker efter. Du är ju jättelik hon den dära Carolina... Kl.... Klo...
- Klüft?
- JA! Just det!
Jahapp. Där var det påkommet.

Just denna lilla grabb var mycket observant idag må jag säga. I och för sig kunde han inte vara annat eftersom han och jag gjort dealer och då umgåtts i princip hela dagen. Jag finner det ju mycket trevligt att sitta och diskutera med honom. Uppenbarligen tycker han inte samma sak eftersom han tillslut sa åt mig att "Du tänker alldeles för mycket!"
Hur många gånger har jag inte fått höra det? Dock hade jag inte väntat mig att höra det från en tolvåring i baseballkeps med skoltrots till tusen. På det stora hela gick det ändå ganska bra. Från ett "Jag VÄGRAR göra nåt idag" kantat med "OCH?!" samt "Vem bryr sig?" fick jag ändå honom att både läsa och göra några skrivuppgifter. Det fick ju varvas med dator och Wii som kompromiss, men va fasen. Det tycker jag ju också är hur roligt som helst och innan vi gick hem idag spöade jag honom i alla fall en gång i bowling.

Sedan blev jag förvånad när en annan elev hade sett mig i tidningen idag. Det var jag inte riktigt med på. Nu är med andra ord min Ica-krönika inne i bomässebilagan och en bild som är så loj att hälften kunde vara nog. Jag fick under gårdagen tre bilder skickade till mig och jag skrek vid åsynen av nummer 1 att den inte inte inte fick vara med i tidningen då jag ser ut som en knarkande hyena med grisögon. Gissa vilken bild som var i tidningen. Jo, givetvis nummer 1.

4 Comments:

Blogger Johanna said...

Men det lät ju precis som du, den där beskrivningen ;)

För övrigt har jag nu rotat rätt på tidningen i soporna och tänker nu läsa den.

5:35 PM  
Blogger Johanna said...

Yeay, jag är en av de bästa vännerna vars lägenhet du inte hittade så snabbt till :)

5:38 PM  
Blogger Ica said...

Haha, jepp. thats me.
SOPORNA? FYYY! Och jepp, visst är du en av de bästa :D

5:41 PM  
Blogger Heléne said...

Låter onekligen ganska likt!

Och bild nummer 1 var, tillsammans med bild nummer 3, den finaste. Tycker jag.

10:52 AM  

Post a Comment

<< Home