Tuesday, April 14, 2009

Satt på marktjänst

Bloggandet har fått stryka på foten på senaste tiden. Anledningen till att jag inte bloggade efter första april var att jag blev av med mitt underbara jobb och var för deprimerad för att skriva. Sedan tog jag påsklov hemma hos mamsen. Där tog någon form av galenskap över och hunden fick daglig agilityträning med tillhörande långpromenad i skogen. Detta skedde dessutom innan lunch. En vanlig dag hade detta räckt som dagsinsats för min del, men nu var inga vanliga dagar. Eftermiddagar spenderasdes med att tvätta alla rutor på mammas inglasade altan, tvättade, polerade och dammsög hela bilen, badade hunden, skrev tal och tog ytterligare promenader.

Nu är jag dock satt på marktjänst. Igår tog tåget mig från vårvarma Småland till nästan lika vårvarma Göteborg. Här fick man raskt hoppa in i rollen som äkta man. Annas Peter hörde att jag skulle komma på besök och flydde därmed ner till Skåne, så nu är det mitt jobb att sköta hans sysslor medan Anna ammar och byter blöjor. Det skulle behöva skruvas lite på hojen i garaget, men det tar jag senare i veckan. Hittills har det blivit att laga mat (I knoooow! Jag?), lägga in i diskmaskinen, promenera med barnvagn och ta hand om lilltjejen när hon inte äter eller skiter (Det gäller att passa på för det händer inte under långa perioder). Idag har lilltjejen dock sovit på min mage och sett ut som en vettskrämd liten person som står inför en psykopat när hon vaknat. Annars har hon världens underbaraste minspel som man får se när hon väl inte skriker.

Lite brås hon på moster också. Lägger man lillbruden på mage har hon arslet rakt upp i vädret. Det gav mig smeknamnet Paddan på BB. Sedan har hon dessutom en liten hålighet i höger axel. Det måste vara generna. De stora blå ögonen och de fladdrande fransarna är nog dock snarare från mor än moster. Annars är hon trevlig: Hon släpper sig ljudligt vid matbordet, hon äter var tionde minut och ogillar att shoppa på Netto. Precis som en annan då med andra ord minus Nettoogillandet.

Idag bär hon dessutom min hemmagjorda body (Nej, jag har inte sytt bodyn själv, jag har bara dekorerat den) med Maggie Simpson på. Mycket sött om jag får säga det själv. Boken hon fick av mig har hon dock inte fördjupat sig i ännu. Men va katten. Hon har precis fyllt en månad, så hon kan väl få en vecka till på sig. Det är lugnt.

Nähä, nu ska jag servera den ammande mamman en cola light och lite choklad. Kanske bära upp lillfröken för ett blöjbyte. Hon uppskattade dock inte min påklädnad i morse. Jag förstår inte. Hur illa kan det egentligen vara att sitta fast med skallen inne i en body i tio minuter?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home