Wednesday, March 28, 2007

Jag vet vad "kval" i EM-kval står för

Ja, då var det äntligen dags. Äntligen match igen. Äntligen vår och spelare som kan gå på gräs. Äntligen dags att dra på sig hela sin outfit igen.

Ikväll gästar vårt svenska landslag Belfast och Windsor Park för möte mot Nordirland. Det kan bli en ruggigt spännande match. Nordirland spelar på den stadion där det är tätt med folk (slutsålt på en dag och 14 000 platser), främst hemmafans och där de trånga platserna gör att publiken... hm.. hörs ganska mycket om man säger så. Vi får hoppas att Lagerbäck förberett våra rookies på detta faktum så de inte känner sig som finnarna under eurovisionsschlagerfestivalen på åttiotalet. Det besked som säkert nått alla för ett par veckor sedan var ju att Zlatan helt plötsligt tackat ja till landslaget igen. Anledningen? Han kände för det. Det absolut värsta är ju att han dessutom blir mottagen. Han hoppas dessutom får starta på topp med Elmander. Själv hoppas jag att han startar som bänkvärmare, och sitter kvar där under hela matchen. Jag tror Herr Zlatan helt klart gjort sitt inom landslaget. Dessutom är han inte BRA när han spelar där. Men vem vet. Han kanske har tagit sig i kragen (you wish) och spelar som en pärla idag. Vid frågan om han kanske mognat som människa nu efter succen i Inter och som nybliven pappa svarade smartskallen: "Nej, inte ett dugg. Jag är precis samma människa som innan." Jag tycker synd om mamman till hans kotte. Hon kan inte ha det lätt med två barn.

Nåväl, nu är det ju inte bara Zlatan som är med. Nopes, även allas våra underbara bergare är med. Det är ett mycket bra samlingsnamn för Ljungberg och Mellberg. Båda är skadefria och har tränat de sista träningarna som de ska. Den enda som har vilat är Allbäck, och ja... Zlatan då. Han har ju känsliga ljumskar. Både Ljungberg och Mellberg satt med på presskonferensen med en Lagerbäck som verkade mer intresserad av innehållet i sin egen näsa än att prata med journalister. Undra om han hittade nåt. Han lyckades i alla fall med trött röst berätta att vi är beredda på allt och att det kan bli en tuff, och kanske lite hård match. Ljungberg var mer ärlig och erkände att det nog kunde bli ganska fult.

Eftersom laguppställningen inte släpps förrän en timme innan matchstart kan jag inte orda om den här. Några frågetecken dock: vilken målvakt släpas ut på planen? Nya, men hittills duktiga Shaaban, eller småskadade men långa och rutinerade Isaksson? Var placeras Kimsan och Svensson? Satsar vi på att fortsätta jobba på djupledsbollar? Hur i hela friden ska jag kunna jobba på bibblo ända till matchstart med alla dessa frågor att fundera på?

Nåväl, min matchoutfit har redan åkt på i alla fall. Idag tillåts inga slöa studenter som "bara ska kopiera 250 papper till" vid klockan 20. Vid fem i springer jag rundor och stressar på dem. Prick klockan 20 ska dörren låsas och jag helst vara utanför den så snart som möjligt. Tack och lov står Mikes soffa så lägligt att man kan lägga sig på knä bakom den och be böner. Det var nämligen ett välanvänt sätt under straffläggningen mot Rumänien -94. Dock var jag mest ute och studsade upp och ner på altanen då.

Kom igen Sverige!


Do I need to say more?


Tyvärr är det svårt att ta kort på sin egen rygg, men där står det Larsson.

För att säkra sig från perversa läsare var det lika bra att fota underkläderna INNAN de åkte på.

12 Comments:

Blogger Mogge said...

..hehe.. Japp! Nu kör vi så det ryker. Jag har oxå matchtröjan på allaredan..den blåa, nyaste bortatröjan.. =)


Heja Sverige.

Tror dock det kan bli en tajt historia..som dockl slutar med svensk seger...1-0....typ.

1:22 PM  
Blogger Ica said...

mogge: Ja, jag har ju ingen ny då. hade inte riktigt råd i somras.. men nu så är det snart dags att uppdatera sig.

Jag är helt lost på resultatet så jag knappt vågar titta. Jag har drömt olika siffror.

Men 1-0 låter okej, om än tråkigt.

1:45 PM  
Anonymous Nina said...

snyggo!
jo, jag skriver film o tv nu..roliagare så :-)

3:40 PM  
Blogger Ica said...

Ninch: trevligt. jag undrade just varför du försvann.

3:43 PM  
Blogger Johanna said...

Tss, du har ju inte det här med fotboll på allvar!

6:35 PM  
Blogger Johanna said...

Tss, du har ju inte det här med fotboll på allvar!

6:35 PM  
Anonymous Johanna said...

Attans, måste jag börja kalla mig Fjant här med för att inte blandas ihop med andra Johanna? :) Snuggo outfit iaf, attans att ajg itne bad dig strippa när jag träffade dig så jag fick se det live!

7:22 PM  
Anonymous Frida said...

Åh! var har du köpt dom strumporna? Min richard skulle älska dom! måste hitta på en bra födelsedagspresent åt honom...

10:11 PM  
Blogger CV said...

Kval är väl dessutom bara förnamnet, usch det här blir en långdragen nervös historia. Blir det något EM alls för svenskarna? jag tvivlar.
RS
kulturbloggen.com

10:12 PM  
Anonymous malin said...

vem bryr sig EGENTLIGEN om fotboll??? Det är bara nagon som har hittat pa nagot som ska föra människor samman. Eller var det kanske för att dela upp människor i grupp som ska vara mot varandra... jag är inte säker längre. Egentligen är bara ölen god och solen. I fall det är sol...

1:30 AM  
Blogger Ica said...

Frida: Köpte dem på JC i hultet, men det var i somras. De kanske fortfarande finns.

CV: Ja, jag undrar med, eller, jag tror vi tar oss till EM på ett eller annat sätt, men där måste nåt drastiskt ske för att vi ska kunna nå någonvart.

Malin: Tyst med dig! Massa människor bryr sig egentligen. Jag till exempel-

7:27 AM  
Blogger Ica said...

Johanna: Näe, jag vet. Jag borde vara mer seriös.

Fjant: Ja, det får du. Och ja, attans att du inte bad mig strippa. Jag hade ju helt klart gjort det.

3:20 PM  

Post a Comment

<< Home